Permanent hårborttagning med Alexandrite Laser

Vad är Alexandrite Laser ? 

Alexandrite laser hårborttagning är en populär kosmetisk procedur som används för att permanent minska eller ta bort oönskat hår på olika delar av kroppen. Lasersystemet som används i denna process avger en specifik våglängd av ljus (755 nm) som riktar sig mot melaninet i hårsäckarna. Melanin är pigmentet som ansvarar för att ge håret dess färg.

Hur går permanenthårborttagning behandling med Alexandrite Laser till ?

Under ingreppet riktas lasern mot huden, och melaninet i hårsäckarna absorberar ljusenergin. Denna absorption genererar värme, vilket skadar hårsäckarna, vilket hämmar deras förmåga att växa hår igen. Eftersom lasern attraheras av melanin, fungerar Alexandrite laser hårborttagning bäst på individer med ljusare hudtoner och mörkare hår. Människor med mörkare hud kan också genomgå proceduren, men en annan typ av laser, som Nd:YAG-lasern, kan vara lämpligare för att minimera risken för hudskador.

Vårt laser är en kombinerad Alexandrite/Nd:YAG laser.

Fördelar med Alexandrite laser hårborttagning:

Precision: Lasern kan rikta in sig på specifika områden utan att påverka den omgivande huden.

Hastighet: Ingreppet kan behandla större områden på relativt kort tid.

Långvariga resultat: Många människor upplever permanent hårminskning eller borttagning efter en serie sessioner.

Minimalt obehag: Ingreppet tolereras i allmänhet väl, med minimalt obehag.

Det är dock viktigt att förstå att hårborttagning med laser inte är helt permanent för alla. Vissa individer kan uppleva håråterväxt med tiden, och enstaka touch-up sessioner kan vara nödvändiga för att bibehålla resultaten.

Innan du genomgår Alexandrite-laserhårborttagning är det viktigt att rådgöra med en kvalificerad och erfaren medicinsk laserterapeut. De kommer att bedöma din hudtyp, hårfärg och medicinska historia för att avgöra om du är en lämplig kandidat för proceduren och för att fastställa den mest effektiva behandlingsplanen för dina specifika behov. Dessutom är det viktigt att följa deras instruktioner före och efter behandling för att säkerställa bästa möjliga resultat och minimera eventuella biverkningar, såsom tillfällig rodnad eller hudirritation.