Permanent hårborttagning laser

Vanliga frågor för Permanent Hårborttagning med Laser

Här är några vanliga frågor om hårborttagning:

 

Vilka är de olika metoderna för hårborttagning?
Det finns olika metoder för hårborttagning, inklusive rakning, vaxning, trådning, sockring, hårborttagningskrämer, laserhårborttagning, elektrolys och epileringsanordningar (som epilatorer).

För att bli av med håret permanent rekommenderar vi laser behandling med Alexandrite/ Nd:YAG laser eller Monolith XL diode laser.

Är hårborttagning med laser permanent?
Hårborttagning med laser ger långvarig hårreduktion, många blir av med håret permanent men i vissa enstaka fall kan man inte uppnå en permanent resultat. Vissa individer kan uppleva betydande och livsång hårreduktion, medan andra kan behöva underhållsbehandlingar över tid. Oftast de som inte får önskad resultat har hormonella rubbningar eller inte tillräckligt melanin(pigment) inuti håret.

Gör laser hårborttagning ont?

De flesta moderna lasersystem har dock inbyggda kylmekanismer för att minimera obehag under proceduren.

Vi jobbar med absolut senaste tekniken med inbyggd kylsystem i laserprisman som gör behandlingarna säker och behaglig.

Kan hårborttagning med laser användas på alla hudtyper?

Vi jobbar med 2 olika lasersystem med senaste teknik i vår klinik : Alexandrite/Nd:YAG  laser och Mediostar Monolith XL Diode laser från 2023. Båda kan behandla alla hudtyper & året om.

Hårborttagning med laser är i allmänhet säker och effektiv på ett brett spektrum av hudtyper, men den specifika laser som används och inställningarna kan variera beroende på individens hudton och hårfärg.

Vilka delar av kroppen kan behandlas med hårborttagning med laser?
Laserhårborttagning kan användas på olika kroppsområden, inklusive ansikte, armhålor, bikinilinje, ben, armar, bröst och rygg.

Hur många laser hårborttagningssessioner behövs?
Antalet sessioner som krävs för optimala resultat kan variera beroende på faktorer som hårtjocklek, hårfärg, hudtyp och det behandlade området. Vanligtvis behövs flera sessioner för att rikta håret i olika tillväxtfaser.

Exempel på antal behandlingar på olika områden och hud och hårtyper:

Tjokt och Mörkt hår /hudtyp 1-4 : 4-6 behandlingar för armhålor , nedre delen av benet och bikini linjen.

Mellan tjokt och mörkt hår / hudtyp 1-4: 6-8 behandlingar för armhålor , nedre delen av benet och bikini linjen.

Fjunigt mörkt hår: Kan försvinna snabbt med Alexandrite laser med högt styrka men ibland krävs fler behandlingar beroende av vilket område som behandlas samt hårets växtcykel.

OBS!

Ansiktshår är oftast svårast att ta bort helt permanent om man har hormonell obalans. Oftast har man grova och täta hårväxt på områden som ansikte, hals, dekoltage, överarmar, rygg,mage och bröst.Vi rekommenderar att man gör behandlingen med jämna mellanrum 5-6 v. för ansikte och 8-10 v. för kroppen och samtidigt kontaktar läkaren för att kolla upp eventuell hormonell obalans.

Blonda , gråa och röda hårstrån absorberar inte laserljuset optimalt och därmed får man inte permanent resultat just på de håren.

Kan jag raka mig innan laserhårborttagning?
Ja, för de flesta hårborttagningsbehandlingar med laser, rekommenderas det att raka behandlingsområdet kvällen innan eller samma dag innan behandlingen. Det är dock viktigt att följa de specifika instruktionerna för förbehandling som ges av behandlaren/kliniken.

Finns det några biverkningar av hårborttagning med laser?
Vissa individer kan uppleva tillfälliga biverkningar som rodnad, svullnad eller lätt obehag efter hårborttagning med laser, men dessa avtar vanligtvis inom några timmar till en dag.

Är hårborttagning med laser säkert under graviditeten?
Hårborttagning med laser rekommenderas i allmänhet inte under graviditeten på grund av de hormonella förändringar som kan påverka hårväxten och hudens känslighet.

Är hårborttagning med laser lämplig för alla?
Även om hårborttagning med laser är effektivt för många människor, kanske det inte är lämpligt för personer med vissa medicinska tillstånd eller de som tar specifika mediciner. En konsultation med en erfaren laserterapeut är avgörande för att avgöra om det är ett lämpligt behandlingsalternativ.

Kom ihåg att specifika detaljer och säkerhetsöverväganden kan variera beroende på individens unika omständigheter, så det är viktigt att rådgöra med en kvalificerad laserterapeut för personliga råd och rekommendationer.