Permanent Hårborttagning

Permanent hårborttagning laser

Experter på hårborttagning

Vi är experter på att behandla oönskad hårväxt med laser och vi jobbar med marknadsledande tekniker för att du som kund ska känna dig trygg när du kommer och nöjd när du går härifrån.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder behandlingar med världens effektivaste laser. Vår Alexandrite Motus Moveo laser med 6500 Watt motor och inbygdd Nedium Yag gör vår laser till revolutionerande teknik som är helt smärtfri, snabb, effektivast och säkrast – dessutom fungerar den på alla hudtyper och även på fjunigaste håren som är otroligt svåra att ta bort med de vanligaste lasertyperna på marknaden.

Vi erbjuder även hårborttagning med senaste Diode lasern som är också smärtfri och effektiv och snabb.

Välkommen och boka en kostnadsfri konsultation hos oss.

Frågor & svar

Vår laser är en vetenskapligt beprövad laser och är i dag den mest avancerade tekniken för effektiv hårborttagning. Lasern är framtagen specifikt för att behandla oönskad hårväxt.

Laserljuset går genom huden och värmer upp pigmentet i hårstråna. Värmen sprider sig från hårstrået ned till rötterna och dödar dem. På så sätt förhindras nya hårstrån att växa upp igen.

Vi anpassar temperaturen på lasern utifrån din hud- och hårfärg för att uppnå ett så bra resultat som möjligt och samtidigt garanterar vi en smärtfri och riskfri behandling, jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada minimal. För att göra behandlingen så behaglig som möjligt har vår laser dessutom ett inbyggt kylsystem som kyler ner din hud under behandlingen.

Lasern har en våglängd på 755-1064 nm som är speciellt anpassad så att energin i ljusstrålen omvandlas till värme först när den träffar pigmentet i hårstrået. Behandlingen förstör hårsäcken genom att värma upp hårsäckarna till den graden där de skadas och förhindrar att nya strån kan bildas.

Tack vare den avancerade tekniken bakom vår laser har vi möjlighet att behandla alla hudtyper från ljusaste till mörkaste. Alexandrite-Nd Yag laser fungerar på svarta, bruna, ljusbruna och även mörkblonda hårstrån och fungerar på alla hudnyanser än de flesta andra lasrarna som finns på marknaden i dag. Tyvärr finns det fortfarande ingen teknik som gör det möjligt att ta bort vita, gråa eller rödlätta hårstrån. Kom gärna in för en gratis konsultation så kan vi göra en bedömning ifall du kan genomgå behandlingen.

Våra behandlingar är helt smärtfria!
Lasern träffar bara pigmentet i hårsäckarna, det kännas lite varmt och stickande i huden . Tack vare det inbyggda kylsystemet blir upplevelsen så gott som smärtfri jämfört med andra typer av permanenta hårborttagningsmetoder.

Eftersom våra hårstrån växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen) samt vilofasen (telogen) är nödvändigt med flera behandlingar (oftast 6-8 behandlingar) innan allt hår är
borta då lasern endast fungerar på de hårstrån som är i tillväxtfasen.

Exakt hur många du behöver beror på arv, ålder, hårtyp, hur stort område som ska behandlas samt var på kroppen håret sitter. Vi brukar rekommendera 6 till 8 behandlingar, ibland mindre och ibland fler behandlingar kan behövas. Vi gör en bedömning under din fria konsultation så att du får en uppskattning på hur lång tid det kommer ta innan allt hår är borta.

Du ser resultatet från behandlingen en till tre, ibland fyra veckor efter behandlingstillfället eftersom det tar tid innan håren börjar trilla av.

Direkt efter din behandling kan du märka av en lätt rodnad kring det behandlade områden, men det försvinner snabbt ,oftast är rodnaden borta efter 30 min i enstaka fall efter nån timme om man är värme och ljuskänslig.

Kom ihåg att alltid informera oss om eventuell medicinering eller om du är gravid innan du påbörjar en behandling.

Brun utan sol-produkter ska undvikas två till tre veckor före behandlingen.
Sola inte precis innan och direkt efter behandlingen
Låt bli att vaxa och plocka håret tre till fyra veckor innan behandlingen och under
behandlingsperioden. Men raka gärna området som ska behandlas kvällen innan,
eller samma morgon. Beroende på vilket område som ska behandlas och hur snabbt håret
växer finns det lite olika rekommendationer, under konsultationen får du svar på alla
dina frågor och tips på vad du kan göra inför behandlingen.

Du kan gå tillbaka till arbetet samma dag och återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Om du ska vara ute i solen ska du använda solskyddsfaktor femtio eller starkare i 1-2 veckor efter behandlingen. Förutom det sköter du huden på vanligt sätt. Smink går bra att använda om huden är intakt och utan irritation.

Tekniken bygger på ett revolutionerande lasersystem patenterat som ett av de mest effektiva lasersystemen på marknaden för permanent hårborttagning. Till skillnad från andra metoder är dessutom vår laser, tack vare sitt inbyggda kylsystem, är helt smärtfri. Med den nya Motus Moveo tekniken, kan huden släppa värmen medans håret behåller värmen.

De hårsäckar som behandlas med Alexandrite Motus Moveo-Nd Yag laser dör vilket förhindrar att nya hårstrån kan växa fram. För ett optimalt resultat bör du boka in behandlingarna med jämna mellanrum ( 5-6 veckor för ansiktet och 8 veckor för övriga kroppen) för att inte missa
den aktiva tillväxtfasen på hårstråna.

Forskning visar att hårstrån behandlade med den här tekniken inte växer tillbaka. Däremot kan hårstrån som har slumrat i flera år aktiveras på grund av hormonförändringar, till
exempel när vi kommer i klimakteriet eller använder vissa typer av mediciner.

Vid en konsultation gör vi en bedömning på ditt hår och din hud och hjälper dig lägga upp en behandlingsplan som motsvarar dina önskemål.