Alexandrite Motus Moveo – ND Yag laser är den absolut bästa tekniken för att permanent bli av med hårväxt. Näst bästa är ren Diode Laser och vi jobbar med båda maskinerna i vår klinik! De är snabba, effektiva och säkra!

Alexandrite Motus Moveo-ND Yag laser från Deka Laser och Diode Laser från Prime Lase för Permanent Hårborttagning är två revolutionerande tekniker som ger bästa resultat!

Man kan behandla alla hudtyper, men håret måste vara mörkare än blont.

Välkommen för att boka en kostnadsfri konsultation hos oss. Boka tid här!

HÄR ÄR VANLIGASTE FRÅGORNA !

Vad är Alexandrite Motus Moveo-ND Yag  och Diode Laser?

Våra Alexandrite- ND Yag laser och Diode Laser är den mest avancerade och vetenskapligt beprövade lasrarna på marknaden, båda maskinerna är speciellt framtagna för behandling av oönskad hårväxt.

Alexandrite Laser Motus Moveo – Nd Yag är effektiv, snabb och säker. Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör.

Med hjälp av Motus moveo tekniken arbetar vi i svepande rörelser, så huden kan släppa värmen medan håret behåller värmen, vilket gör att behandlingen blir mer effektiv och skonsam mot huden.

Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen, vilket vi på Clinica Laser & Estetik är väl utbildade på.  I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten. Laserns inbyggda kylsystem kyler ned själva huden under behandlingen därför är den helt smärtfritt.

På vilket sätt tar Alexandrite Motus Moveo-ND Yag och Diode Laser bort hårväxt?

Alexandrite Motus Moveo – Nd Yag har unika våglängder som är  speciellt anpassad så att energin från ljusstrålen omvandlas till värme när den träffar pigmentet i håret som förstör hårsäcken. På det sättet får man en permanent resultat.

Kan man behandla alla hudtyper?

Vår Diode Laser och Alexandrite Motus Moveo – Nd Yag kan behandla svarta , bruna eller ljusbruna hårstrån, i dagsläget är det dessvärre omöjligt att ta bort gråa, vita, röda eller ljusblonda hårstrån. 

Till skillnad från den traditionella gamla Alexandritelasern kan vår Alexandrite Motus Moveo & Nd Yag behandla alla hudtyper, året om.

Hur känns behandlingen med Alexandrite Motus Moveo?

Laserljuset träffar pigmentet i hårsäckarna och kan upplevas som max lite stickande och värmande. Tack vare det inbyggda kylsystemet blir behandlingen behagligare och gelen som används på svalkar ner huden. Eftersom vi jobbar svepande byggs värmen upp succesivt och behandlingen upplevs väldigt skonsam. Smärtkänsligheten är även individuell, vid vissa partier där man har grövre och mer hår kan det upplevas lite mer stickande än där det finns tunnare hår. De känsligaste områdena är oftast kring skägg, hals, nacke, överläpp, tår och fingrar.

Hur många behandlingar behövs?

Det är nödvändigt med flera behandlingar innan allt hår är borta eftersom håret växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen) samt vilofasen (telogen).

Det är bara det växande håret (anagen) som lasern förstör hårsäcken. Därför behövs flera behandlingar. Antalet varierar beroende på bland annat arv, ålder, hårtyp och var på kroppen håren sitter. Man brukar rekommendera mellan 4-8 behandlingar, men i vissa fall kan dock flera behandlingar behövas beroende på lokalisering och hur stort område som skall behandlas. Håret i det behandlande området faller av en till tre ibland 4 veckor efter behandlingen.

Efter första behandlingen rekommenderar vi att vänta 3 månader då håret kan hamna i chocktillstånd, därefter ska ansiktet behandlas med ca 5 veckors mellanrum och kroppen med ca 8 veckors mellanrum.

Finns det några biverkningar eller risker med permanent hårborttagningen?

Huden får inte vara solbränd. Solning skall undvikas 3-4 veckor före och 2 veckor efter behandling, annars behöver vi anpassa styrkan efter aktuella hudfärgen.En rodnad eller svullnad i det behandlade området kan uppstå den första dagen efter behandlingen om håret är väldigt grovt , men detta försvinner vanligtvis snabbt. I enstaka fall kan små skorpor bildas som vid en lätt brännskada om man har mörkare hud typ eller nysolad. Även pigmentförändring kan uppstå. Detta är ovanligt och övergående. Informera alltid oss om medicinering pågår eller om graviditet.

Vad bör man tänka på innan behandlingen?

 • Brun utan sol produkter skall undvikas två-tre veckor före behandling.
 • Man får inte ha solat på tre-fyra veckor innan behandling..
 • Håret får man inte vaxa eller plocka håret på tre-fyra veckor innan behandlingen eller under behandlingsperioden.
 • Håret ska rakas på det område som skall behandlas kvällen innan eller samma morgon beroende på vilket område man behandlar och hur fort håret växer.
 • Undvik produkter på behandlingsområdet, dvs inget smink, deodorant eller lotion.
 • Brun utan sol får inte användas innan behandling utan måste vara helt bortskrubbad innan, annars är det risk att det värms upp i produkten i huden.

Vilka restriktioner finns efter behandlingen?

 • Man kan gå tillbaka till arbetet samma dag och återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.
 • Det är viktigt att observera att man inte får sola tre-fyra veckor före och två veckor efter behandlingen.
 • Vid solexponering skall solskyddsfaktor 50-60 användas i en månad efter behandlingen.
 • Huden sköts i övrigt på vanligt sätt.
 • Makeup och deodorant ska undvikas en till två dagar efter behandlingen
 • Det är bra att undvika att raka det behandlade området en till tre veckor efter behandlingen så att håret växer ut och faller av

Varför Alexandrite Motus Moveo – Nd Yag bättre än andra behandlingsmetoder?

Alexandrite Motus Moveo – Nd Yag den bästa metoden när det gäller permanent hårborttagning som har en patenterad system som träffar pigmentet i håret mycket bättre än andra lasersystemen som har andra våglängder/spektrum som inte kan se pigmentet lika bra som ren alexandrite laser , därför är den effektivaste lasersystemet på marknaden.

Ger ni någon garanti ?

Forskningar visar att ett växande hårstrå som behandlats med Alexandrite Motus Moveo – Nd Yag eller Diode Laser inte växer tillbaka. Däremot(väldigt sällsynt) kan håranlag som slumrat under många år aktiveras på grund av hormonell påverkan, exempelvis klimakteriet och medicinering vilket är inte alltför vanligt som kan ge hormon förändringar som kan leda till nya hårstrån.

Hårborttagning med laser funkar för de allra flesta, men för någon enstaka procent fungerar inte laser vilket är genetiskt. Stäm därför av med din laserterapeut

Vi garanterar dock att vi erbjuder behandlingar med marknadens effektivaste lasersystem!

Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation här.

Välkommna till Clinica Laser & Estetik !