FRÅGOR & SVAR

Vilka är inte lämpade att göra behandlingen?

Människor som har väldigt känslig hud kan uppleva behandlingen lite obehaglig.Gravida kvinnor bör inte genomgå behandling, trotts att det inte har rapporteras att något hänt råder vi dig till att vänta till efter graviditeten. Människor som har pacemaker eller metallimplantat av olika slag (t.ex. skruvar i höftleder, metallplattor i käke ), artificiella hjärtklaffar mm ska inte genomgå behandlingen eftersom RF energin cirkulerar genom kroppen och om implantaten hettas upp kan det orsaka skada.

Varför anses behandlingen vara så effektiv?

En rad vetenskapliga studier har publicerats där effektiviteten av behandling med radiovågor dokumenterats. Rådiovågor har bevisats vara framgångsrika för behandlingar av både huduppstramning och fettreducering.

Gör behandlingen ont?

Behandlingen gör inte ont men det kan kännas lite obehagligt för vissa p.g.a. värmeökningen i huden. Värmekänslan kan hålla i ett tag efter behandlingen men lägger sig sedan och det känns som vanligt i huden igen.

Vad ska patienten göra efter behandlingen?

Om du gjort fettreducerande behandling eller behandling mot celluliter ska det behandlade området masseras 1 dag efter behandlings tillfället. I övrigt behöver man inte göra något speciellt efter behandlingen, men vi föreslår en aktiv liv stil och att man tar hand om sin hud genom att smörja in sig med återfuktande kräm.

Vilka kliniska undersökningar har gjorts och vilka är resultaten?

Man började göra kliniska undersökningar i USA år 2000 för att demonstrera att radiovågor är en säkert och effektiv behandlingsform.

Vad är fördelarna att behandlas med Coax CRF i jämförelse med andra typer av hudföryngrings behandlingar?

Kirurgisk behandling med laser kan vara en mycket aggressiv procedur som kan orsaka permanent hudkänslighet. Det behövs oftast totalbedövning. Behandling med Coax CRF är det enda systemet som kan garantera resultat utan sidoeffekter och bedövning.

Hur lång tid tar behandlingen på olika områden?

Det tar ca 90 min att behandla ett helt ansikte och hals men utan hals tar det 1 timme att behandla hela ansiktet.

Behandlar man mindre partier i kroppen så tar den ca 30 min men om man behandlar större partier som ben, armar, mage då brukar det ta mellan 1 – 1,5 timme.

Vi har även kortare behandlingar om man vill behandlas kortare tid och vanligtviss kostar det mindre.

Ögonen tar 15 min för varje öga.

Bara pannan 20 min.

Kinder 20-25 min varje sida.

Hals 30 min.

Är COAX CRF effektiv och säker för att behandla alla hudtyper?

Ja ,maskinen ställs in så behandlingen är effektiv på alla hudtyper den är en mycket säker behandling på olika hudtyper.

 

Är det en säker behandling?

Generellt sett uppstår inga biverkningar efter behandling med Coax CRF. Du kan återgå till jobbet strax efter att du behandlats. En viss rodnad kan stanna kvar ett tag efter behandlingen , men lägger sig inom 1-2 timmar.

Hur många behandlingar behövs?

Vi rekommenderar att du gör en kur på 4-6 stycken behandlingar varannan till var fjärde vecka. Vissa behöver kanske enbart 2 behandlingar. Vid fettreducering bör du göra en till två underhållsbehandlingar per år. Men det är individuellt beroende på levnadsvanor. Har du gjort behandling mot rynkor eller slapp hud rekommenderar vi att du gör en behandling per år för att bibehålla resultatet.

Är resultatet hållbart?

Resultatet är hållbar och permanent men även efter en stor hudföryngringsoperation måste man göra en ny operation efter 5- 10 år. Så vi brukar rekommendera till personer som är över 45 år, 1 uppehållsbehandling per år för att bibehålla fastheten efter kurbehandlingen eller kan man vänta i flera år och sedan göra en till kurbehandling.

Vi erbjuder även behandlingar med Philings/Fibroblast då den ger otroligt resultat på hängiga ögonlock , resultaten är nästan lika effektiv som en operation. Läs gärna mer om vår Philing/ Fybroblast behandling.

Varför ska jag välja COAX CRF?

Om du inte vill ta några onödiga risker som kirurgi innebär. Kirurgi kan rekonstruera ett åldrande ansikte, men det kan inte föryngra det. Man tar bort hud genom att skära och det gör att det är väldigt smärtsamt process och det behövs lång återhämtningstid efter operationen. Man kan även få fula och synliga ärr efter. Behandling med COAX CRF kan skapa dramatisk skillnad utan kirurgiska ingrepp eller operationer.

När ser jag resultat?

De flesta patienter ser resultat direkt som sedan förbättras gradvis under en period av 2 till 6 månader då nytt kollagen bildas och huden återfår sin spänst.