Eftervården är viktig och lätt att sköta.

Den grundar sig på sunt förnuft, jämförbar med instruktionerna efter en tatueringen. Behandlingsområdet skall hållas torrt och rent, precis som du sköter småsår.
När laserljuset absorberas av bläcket genereras värme som torkar ut det behandlade området. Därför rekommenderar vi att smörja huden för att återställa fuktbalansen och för att lindra eventuell klåda. Du får ett eftervårdskit med lotion och skriftlig instruktion om hur du ska sköta dig efter den första behandlingen.

Av värmen blir det en lätt rodnad. I vissa fall kan det uppstå blåsor och/eller sårskorpor under läkningsfasen, vilket är helt normalt.
För att skydda behandlingsområdet, sätter vi på en kompress som skall sitta kvar i 24 timmar. Du skall därför inte duscha under det närmaste dygnet.
Vi vill dessutom att du undviker nedanstående de närmaste 4-5 dagarna:
-Intensiv träning.
– Massage, bastu, bada, poolbad.
– Direkt exponering i stark sol eller solarium.

Det är viktigt att undvika att klia på ev. blåsor och att pilla bort ev. skorpor, då det ökar risken för infektion och därmed ärrbildning.  För att råda bot på ev. klåda kan det vara skönt att kyla ner och att smörja området. Täck området med en kompress om det är svårt att hålla fingrarna i styr om Du får klåda. Dock är det viktigt att lufta ytan för snabbare läkning. Undvik tajta kläder och stövlar på behandlade områden, då det kan irritera huden i onödan.

Ärr är inget som normalt uppstår efter behandlingen. Dock kan ärr som uppkommit i samband med att du tatuerade dig, träda fram efter avslutad behandling. Oftast kan man reducera tidigare ärrbildning från tatueringen.
Pigmentförändring uppträder normalt inte heller av behandlingen, men oaktsam exponering i stark sol eller solarium kort efter behandlingen kan naturligtvis  påverka huden. Skugga, kläder, solskyddsfaktor och sunt förnuft rekommenderas starkt mellan behandlingarna.