Ytliga Blodkärl Borttagnin

Orsaken till Ytligablodkärl

Det finns en ärftlig komponent och de som utsätter sig för mycket sol, vind och kyla har lättare för att få ytligablodkärl. Därför uppstår kärlbristningar och rodnad oftast på näsa och kinder som är de mest utsatta områdena i ansiktet.

Behandling med Laser mor Ytligablodkärl

Behandling mot ytliga blodkärl och rodnad genomförs med Nd:YAG laser.Nd:YAG laser avger ljusenergi med bara en våglängd som kärlen tar till sig. När ljuspulserna träffar blodkärlen ombildas ljusenergin till värme. Om man kommer upp i tillräcklig hög värme i kärlen kommer kärlväggarna kollapsa och klibba ihop sig. När kärlväggarna klibbar ihop sig stannar blodflödet i kärlet och kärlet förlorar också sin egen blodförsörjning. Detta gör att kärlet inte får någon syre eller näring, och faller sönder och försvinner inom ett par veckor. Vår laser det absoluta förstahandsalternativet om man behandlar spridda, ytliga blodkärl på kinderna och rodnad på näsa och kinder. Nd:YAG laser är förstahandsvalet mot blå kärl under ögonen, kärlnystan och ytliga blodkärl runt näsan.
Vår laserklinik behandlar med den absolut mest moderna lasern som finns på marknaden och som är specialanpassad för just behandling av blodkärl och rodnad.

Innan Behandlingen 

Du får vara lite brun från solning men inte ha bränt Dig i solen dagarna innan. Du får inte använda brun-utan-sol-produkter i en månad innan behandlingen. Du kan ta alla läkemedel som vanligt. Huden skall vara fri från smink innan laserbehandlingen.

Under Behandlingen 

Under behandlingen får du ha på skyddsglasögon och området som ska behandlas rengörs med alsosprit Därefter ges skott med Nd:YAG laser mot blodkärl och rodnad. Man kan lägga bedövning 1 timme innan behandlingen för att dämpa smärtan. Laserskotten känns lite varma och stickande, men gör inte ont.

Direkt Efter Behandlingen

Direkt efter behandlingen har huden en lätt rodnad och känns lite varm. Några kärl kan ha försvunnit direkt medan andra syns mer tydligt. Vid behandling av diffus rodnad är det inte ovanligt med små blåmärken. De som syns direkt efter behandlingen. Inom ett par dagar brukar rodnaden och eventuell svullnad ha lagt sig helt. Om blåmärken har uppstått är de borta senast efter en vecka. Full effekt syns efter 2 veckor.

Förväntat Resultat

Behandling av ytliga blodkärl och rodnad i ansiktet med laser brukar ge mycket goda resultat. Jämfört med andra behandlingar, ger denna mest tillfredsställelse. Beroende på vad som skall behandlas och hudtyp kan det behövas flera behandlingar:

  • Kärlnystan brukar försvinna efter 1 behandling
  • Ytliga blodkärl på näsan brukar försvinna efter 1-2 behandlingar
  • Ytliga blodkärl generellt i ansiktet brukar försvinna efter 1-3 behandlingar

Det är viktigt att veta att behandlingsresultatet kan variera. Under konsultationen kommer behandlaren ge en uppskattning av hur många behandlingar som kan krävas för att uppnå ett visst resultat. Uppskattningen är baserad på beprövad erfarenhet, men är ändå ingen garanti för önskad effekt.

Ring oss
Hitta oss