Frågor och Svar om Permanent hårborttagning med laser

Diode laser är den absolut bästa tekniken för att permanent bli av med hår! Den är snabb, effektiv och säker!

Diode Laser för Permanent Hårborttagning är en revolutionerande teknik som ger bästa resultatet!

Man kan även behandla mörka hudtyper!

Välkommen för att boka en kostnadsfri konsultation hos oss!

HÄR ÄR VANLIGASTE FRÅGORNA !

Vad är Diode Laser?
 Vår Diode Laser är den mest avancerade och vetenskapligt beprövade lasern på marknaden,det är speciellt framtagen för behandling av oönskad hårväxt.

Diod-lasern är effektiv, snabb och säker. Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör.

Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen, vilket vi på Clinica Laser & Estetik är väl utbildade på.  I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten. Diode-laserns inbyggda kylsystem kyler nämligen ned själva huden under behandlingen.

På vilket sätt tar Diode Laser bort hårväxt?
Diode Laser och den har en unik våglängd ( 808 nm ) speciellt anpassad så att energin från ljusstrålen omvandlas till värme när den träffar pigmentet i håret som förstör hårsäcken.På det sättet får man en permanent resultat.

Kan man behandla alla hudtyper?
Vår Diode Laser kan behandla svarta , bruna eller ljusbruna hårstrån och den kan inte tabort vita, gråa eller rödlätta hårstrån för det är omöjligt att behandla i dagsläge. Däremot kan vår Diode Laser behandla flera hudtyper än de flesta andra lasrar för hårborttagning. Man kan behandla från Skin typ 1 till 5. ( Kom gärna för en gratis konsultation för att kunna bedöma hudtypen )

Hur känns behandlingen med Diode Laser?
L
aserljuset träffar bara pigmentet i hårsäckarna och behandlingen endast känns som ett litet stick i huden efterföljt av värme. Tack vare det inbyggda kylsystemet är behandlingen känns behagligare och gelen som används på svalkar ner huden. Däremot är smärtkänsligheten väldigt individuell.

Hur många behandlingar behövs?
Det är nödvändigt med flera behandlingar innan allt hår är borta eftersom håret växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen) samt vilofasen (telogen).

Det är bara det växande håret (anagen) som lasersystemet förstör hårroten på. Därför behövs flera behandlingar. Antalet varierar beroende på bland annat arv, ålder, hårtyp och var på kroppen håren sitter. Man brukar rekommendera mellan 4-6 behandlingar, men i vissa fall kan dock flera behandlingar behövas beroende på lokalisering och hur stort område som skall behandlas. Håret i det behandlande området faller av en till tre ibland 4 veckor efter behandlingen.

Finns det några biverkningar eller risker med permanent hårborttagningen?
Huden får inte vara solbränd. Solning skall undvikas 3-4 veckor före och 2 veckor efter behandling, annars kan en pigmentförändring eller lätt brännskada uppstå. En rodnad eller svullnad i det behandlade området kan uppstå de första dagarna efter behandlingen, men detta försvinner vanligtvis snabbt. I enstaka fall kan små skorpor bildas som vid en lätt brännskada. Även pigmentförändring kan uppstå. Detta är ovanligt och övergående. Informera alltid oss om medicinering pågår eller om graviditet.

Vad bör man tänka på innan behandlingen?
¤Brun utan sol produkter skall undvikas två-tre veckor före behandling.

¤ Man får inte ha solat på fyra veckor innan behandlingen.

¤Dessutom får man inte vaxa eller plocka håret på tre-fyra veckor innan behandlingen eller under behandlingsperioden. Kunden bör raka håret på det område som skall behandlas 1-2 dagar innan beroende på vilket område man behandlar och hur fort håret växer.

Vilka restriktioner finns efter behandlingen?
Man kan gå tillbaka till arbetet samma dag och återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Det är viktigt att observera att man inte får sola fyra veckor före och två veckor efter behandlingen. Vid solexponering skall solskyddsfaktor 50-60 användas i en månad efter behandlingen. Huden sköts i övrigt på vanligt sätt. Makeup kan användas om huden är intakt och inte irriterad . Ibland är det bättre att vänta första dagen/dagarna.

Varför  Diode Laser är bättre än andra behandlingsmetoder?

Diode Laser är bästa metoden när det gäller permanent hårborttagning som har en patenterad system som är en av de effektivaste laserstystemet på marknaden.
Ger ni någon garanti ?

Forskningar visar att ett växande hårstrå som behandlats med Diode Laser inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat under många år aktiveras på grund av hormonell påverkan, exempelvis klimakteriet och medicinering vilket är inte alltför vanligt som kan ge hormon förändringar som kan leda till nya hårstrån.

Vi garanterar dock att vi erbjuder behandlingar med marknadens effektivaste lasersystem!

Välkommen till Clinica Laser & Estetik !